7 Mart 2010 Pazar

Yön vermek başka şey yönlendirmek başka şey!

"Pek çok insan gerçek kapasitesinin farkına varamıyor çünkü onlara inanan hocaları olmuyor.Aptal olduklarına ikna ediliyorlar"

"Ne istediğine karar verme şansı vermeliyiz."

"Yön vermek başka şey yönlendirmek başka şey istediği şeyi kendisi bulmak zorunda."

"Einstein'ın her şeyden vazgeçip her gece arkadaşlarıyla sarhoş olduğunu düşünsene hepimiz neler kaybederdik???... Çocukta yetenek var yalnızca gideceği yönü bilmiyor ama ona gösterebiliriz"


Psikolojik danışmanın insan üzerindeki etkilerinden birini anlatan bir film GOOD WILL HUNTING(CAN DOSTUM)...

Filmin ana karakteri Will üniversite eğitimi almamış, üniversitede hademelik yapan, Nobel ödüllü matematik profesörlerinin bile çözmekte zorlandığı soruları tek bakışında çözebilme yeteneğine sahip birisidir.Film matematik profesörünün Will'i keşfetmesi ve onu psikolojik danışmana götürmesiyle gelişen olayları anlatmaktadır.

Bu filmi izlediğimizde normal bi öğretmen ve psikolojik danışman arasındaki farklarıda görebilmekteyiz.

Matematik profesörü Will'in bu kabiliyetinden dolayı onu matematikle ilgili iş görüşmelerine zorlamaktadır.Psikolojik danışman ise Will'e ne olmak istediğine karar verme şansı vermektedir.

Psikolojik danışman olarak karşımızdaki en zor öğrencilerimizle bile iletişim kurabilmenin yollarını bulmamız gerekmektedir. Soyut cümlelerdense somut örnekler kullanarak,onları zorlamadan öğrencilerimizi muhabbet ettirebilmeliyiz.Onlara faydalı olabileceğimizi onları sıkmadan göstermeli ve bize danışabilmelerini sağlayan güveni vermeliyiz.Önemli olan öğrencilerimize doktorluk mühendislik ya da herkes tarafından kabul görmüş kararlar verdirmektense onların kararları doğrultusunda onlara iyi bir yön çizmektir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder